Kredi Kartı Aidatı Geri Alma

Makale İçerisinde Neler Var?
Kredi kartı aidatı geri alma ile 12 ayda bir otomatik olarak banka sistemlerinin kestiği aidatlar az miktarda da olsa kredi kartı kullanıcılarından kesilmektedir.
Kredi kartı aidat iade konusunda Ticaret Bakanlığı bir açıklama yaptır. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile kredi kart ya da banka kartı çıkartan bankaların yıllık olarak tahsil ettiği üyelik aidatı adı altında kestiği ücretlerin olmadığı kredi kartı verme zorunluluğu olduğunu dile getirdi.
Ayrıca Bakanlık, bankaların kredi kartı sahibi müşterilerinden 180 gün boyunca kredi kartı kullanmayan kullanıcılarından herhangi bir aidat alınmayacağını da belirtti. Fakat açıklamada kredi kartı aidatı yıllık alınan ücretin tüketicilerinden alınabileceğini de açıkladı.
Açıklamada yer verilen diğer ifadeler ise;
- Söz konusu düzenleme gereği kredi kartlarından kart aidatı alınabilmekte olup, resmi kurum ya da e-Devlet logosuyla kredi kartı aidatlarının iadesinin yapıldığını iddia eden sosyal medya hesaplarına itibar edilmemesi, vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olması gerekmektedir.
- Kart çıkaran kuruluşça talep edilen kart aidatlarına ilişkin olarak alışveriş taahhüdüne bağlı ücret alınmaması ve benzeri, tüketicilerimiz ile yapılan anlaşmaya aykırılık olması durumları ile söz konusu mevzuat hükümlerine aykırılık oluşturabilecek uygulamayla karşılaşılması halinde öncelikle kart çıkaran kuruluşa başvurulması gerekmektedir.
- Kart çıkaran kuruluş ile uyuşmazlığın çözülememesi durumunda 6502 sayılı Kanun kapsamında 10 bin 390 TL’nin altında olan uyuşmazlıklar için ‘Tüketici Hakem Heyetleri’ne, bu tutarı aşan uyuşmazlıklar için de ‘Tüketici Mahkemeleri’ne başvurabilmesi mümkündür.
Kredi Kartı Aidatı Nedir?
Kredi kartı aidatı nedir? Kredi kartı aidatı, bankaların müşterilerinden yıllık olarak kullanım bedeli adı altına tahsil ettiği, kredi kartını kullandığı sürece de yıllık olarak alınacak olan ücrete denir.
Kredi kartı aidatı ne kadar diye aklınızdaki soruların yanıtlarını, sahibi olduğunuz bankanın müşteri hizmetlerini arayarak öğrenebilirsiniz.
Kredi kartı aidatı yıllık olarak kesilmekte olup, yıllık ücreti her bankanın değişkenlik göstermektedir.
Kredi kartı aidatı geri alma işlemini yapmanız için öncelikle kredi kartınızı kullanmış olmanız gerekiyor. 180 gün içerisinde hiç bir şekilde kullanılmayan kredi kartlarından, bankalar tarafından kullanım ücreti kesilmemektedir.
Kredi Kartı Aidatı Varmı?
Kredi kartı aidatı, her banka ile olan imzaladığınız sözleşmede belirtilmiştir. Kredi kartı kullanımına başladığınız günden 1 yıl sonra kredi kartı aidatı ödemeye başlarsınız.
Ancak kredi kartını hiç kullanmayan kişiler E-Devlet üzerinden kredi kartı aidatı geri alma ile ödediğiniz tutarı geri alabilirsiniz. E-Devlete giriş yaparak, Türkiye Bankalar Birliği’ne bağlı Bireysel Müşteri Hakem Heyeti bölümüne başvurunuzu yapabilirsiniz.
Kredi Kartı Aidatı Yasal Mı?
Türkiye’deki milyonlarca kredi kartı kullanan vatandaşlarımız, kredi kartı yıllık kart ücreti en az alan bankalarla çalışmayı tercih ediyor. Kredi kartı aidatı yasal mı sorusunu soran herkes ya aidatı geri alma işlemine gidiyor ya da kredi kartı iptal etmenin yollarını arıyor.
Bundan önceki senelerde bankalar kredi kartı aidatı alabiliyorlardı. Ancak bundan sonra da kredi kartı aidatı sizden kesilebilir. Kredi kartı aidatı kesildiği anda bankanıza bir dilekçe ile aidatınızı geri alabilirsiniz.
Kredi kartı yıllık ücreti iptalini yapabildiğinizi ve sizden kesilen kredi kartı aidatının tamamen iadesini talep edip geri alabilirsiniz. BDDK’nun yaptığı açıklama ile bankaların müşterilerine yıllık kart ücreti almadıkları bir kart vermek zorunda olduğunu belirtmiştir ve bankalar müşterilerine aidatsız kart seçeneği olduğunu belirtmek zorunda açıklamalarını yapmıştır.
Kredi Kartı Aidatı İade 2020
Kredi kartı aidatı iade 2020 yılında artık gelişmiş teknoloji ile birlikte oldukça basit bir duruma girmiştir. Kredi kartı aidatı iade başvuru E-Devlet ile kolay bir şekilde gerçekleşmektedir.
Enpara Sanal Kart Nasıl Oluşturulur? Limiti Nasıl Değiştirilir?
Kredi kartı iadesi e-devlet üzerinden yapmak istemeyenler de bankalarına kredi kartı aidatı itiraz dilekçesi yazarak aidatlarını geri alabiliyor. Bundan sonrasında ise bankanız dilekçe yazdığınız kredi kartınıza aidatın iadesini yatıracaktır.
Kredi Kartı Aidatı Almayan Bankalar
Kredi kartı aidatı almayan bankalar olarak size önerebileceğimiz çeşitli bankalar bulunmaktadır. Ancak bazı bankaların bazı kredi kartları için tahsil ettiği kredi kartları da bulunmaktadır. Daha sonra kredi kartı aidatı kesilen bankalara gidip kredi kartı aidatı geri alma talebi oluşturabilirsiniz.
Kredi Kartı Aidatı Almayan Bankalar
- Yapı Kredi World Eko Kart
- Enpara Kredi Kartı
- İş Bankası Maksimum Kart
- Akbank Axess Free
- TEB Sade Kart
- Garanti Bankası Bonus Flexi
- Maksimum Aidatsız Kredi Kartı
- Finansbank Fix Kart
- İNG Bank Pegasus Plus Kart
- HSBC Concept Kart
- Odebank Bank’O Card
Kredi Kartı Aidatı İtiraz Dilekçesi
Kredi kartı aidatı itiraz dilekçesi doldurarak bankaya teslim etmeniz halinde, kredi kartı aidatını size geri iade etmek için işleme alacaktır.
Kredi kartı aidatı dilekçe örneği ile birlikte, kredi kartı sahibi olduğunuz bankanın şubesine giderek müşteri temsilcinize durumu izah edip, dilekçenizi teslim ettikten sonra kredi kartı aidatı geri alma işleminiz gerçekleştirilmiş olacaktır.
Kredi Kartı Aidatı Nasıl Alınır?
Kredi kartı aidatını geri almak isteyen müşterilerin kredi kartı aidatı nasıl alınır sorusunu her seferinde sorduğu anlaşılmıştır.
Biz de sizler için kredi kartı aidatı nasıl geri alınır? konusunu adımlar halinde anlatacağız.
Kredi Kartı Aidatı Nasıl Geri Alınır?
Kredi kartı aidatını geri almak istediğiniz zaman 3 farklı şekilde iade talebi gerçekleştirebilirsiniz. Bu adımlar;
- Kartınızın bağlı olduğu banka şubesine kredi kartı aidatı itiraz dilekçesi vererek yapabilirsiniz.
- Bağlı bulunduğunuz İl/İlçe’nin tüketici hakem heyetine hesap ekstresi ile başvuruda bulunarak iade talebini gerçekleştirebilirsiniz.
- E-Devlet kullanıcısı olduğunuz takdirde E-Devlet üzerinde kredi kartı aidatı geri alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kredi Kartı Aidatı Alınıyor Mu?
Bankaların uygulamış olduğu 180 gün boyunca kredi kartı kullanmayan müşterilerinden kredi kartı aidatı almaya hakları yoktur.
Ancak kredi kartını kullanan müşterilerinden kredi kartının yıllık kullanım ücretini tahsil edebilirler. Kredi kartı aidatı alınıyor mu sorusunun cevabı çok geniş olmaktadır.
Bazı bankaların kredi kartı aidatı almadığı da bilinen hususlar arasındadır. Kredi kartı aidatı alınan müşteriler itiraz dilekçesi ile kredi kartı aidatı geri alma talebi oluşturup, kredi kartı aidatı geri alma işlemini gerçekleştirebilirler.
Kredi Kartı Aidatı Başvurusu
Kredi kartı aidatı başvurusu yapmanız için kredi kartınızı 180 gün içerisinde kullanmış olup, kredi kartı aidatı sizden alınmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde sizden alınmayan kredi kartı aidatı geri alma talebini yapamazsınız.
Kredi Kartı Aidatı Caiz Mi
Kredi kartı aidatı caiz mi sorusundan önce kredi kartı kullanmak caiz mi diye sorulması daha doğru bir araştırma olacaktır.
Kredi kartı kullanmak caizdir. Ancak kredi kartından nakit avans çekip faizini ödemek caiz değildir.
Kredi Kartı Aidatı Cimer
Kredi kartı aidatı CİMER üzerinden yapılmamaktadır. Yapılacak 3 farklı seçenek vardır. Bunlar;
- Kredi kartınızın bağlı olduğu bankaya itiraz dilekçesi
- Bulunduğunuz İl/İlçe’ye bağlı tüketici hakem heyeti
- E-Devlet üzerinden
Sadece yukarıda belirtilen kurum ve kuruluşlar haricinde herhangi bir yerden kredi kartı aidatı geri alma işlemini yapamazsınız.
Kredi Kartı Aidatı Hangi Ayda Kesilir?
Kredi kartı aidatı hangi ayda kesilir? Kredi kartı aidatı müşterilerden 12 ayda 1 kere kesilmektedir. Bunun iadesini de başvuru yaparak geri alabilirsiniz.
Kredi Kartı Aidatı Hesaplama
Kredi kart aidatı hesaplama diye bir seçenek bulunmamaktadır. Sadece müşterisi olduğunuz bankanın kullandığınız kredi kartına varsa uygulanan yıllık kart kullanım ücreti mevcuttur.
Kredi Kartı Aidatı İadesi
Kredi kartı aidatı iadesi konusunda 3 farklı yol bulunmaktadır.
İlk olarak müşterisi olduğunuz bankanın şubesinden itiraz dilekçesiyle iade talebi açabilirsiniz.
İkinci olarak bulunduğunuz İl/İlçe’nin tüketici hakem heyetine ekstre ile başvuru yaparak talepte bulunabilirsiniz.
Son olarak da E-Devlet üzerinden iade talebi oluşturup kredi kartı aidatı geri alma konusunda yasal başvurunuzu yapmış olursunuz.
Kredi Kartı Aidatı Kalktı Mı?
Kredi kartı aidatı kalktı mı diye soracak olursanız, kredi kartı aidatı bazı bankaların belirlenen kartları dışında bulunmamaktadır. Bunun için kredi kartınızın bağlı olduğu şubeye giderek öğrenebilirsiniz.
Yeni kredi kartı başvurusu yapacak olanlar için de kredi kartı aidatı olup olmadığı bilgisini müşteri temsilcilerinden öğrenmesi daha doğru olacaktır.
Kredi Kartı Aidatı Kaldırıldımı?
Kredi kartı aidatı kaldırıldımı? Kredi kartı aidatı kaldırılmadı. Bazı kartların kredi kartı aidatı bulunmaktadır. Ancak sizden yıllık kart ücreti kesildikten sonra başvuru yapıp, kredi kartı aidatı geri alma işlemini yapabilirsiniz.
Kredi Kartı Aidatı Kesildiğini Nasıl Öğrenebilirim?
Kredi kartı aidatı kesildiğini nasıl öğrenebilirim? Kredi kartı aidatının kesildiğini ekstrenizi takip ederek öğrenebilirsiniz.
Kredi Kartı Aidatı Nasıl Geri Alınır?
Kredi kart aidatı nasıl geri alınır? Kredi kartı aidatının geri alma konusu 3 farklı yöntemle yapılmaktadır.
- Bağlı bulunduğunuz bankanın şubesine itiraz dilekçesi yazabilirsiniz.
- Bulunduğunuz İl/İlçe’nin tüketici hakem heyetine ekstreniz ile başvuru yapabilirsiniz.
- E-Devlet üzerinden iade talebi açabilirsiniz.
Kredi Kartı Aidatı Nereye Şikayet Edilir?
Kredi kartı aidatı nereye şikayet edilir? Kredi kartı aidatı şikayeti etmek istiyorsanız tüketici hakem heyetine giderek işleminiz gerçekleştirebilirsiniz. Ancak şikayet yerine kredi kartı aidatı geri alma talebi açmanız daha doğru olacaktır.
Kredi Kartı Aidatı Olmayan Kartlar
Kredi kartı aidatı olmayan kartlar;
- Yapı Kredi World Eko Kart
- Enpara Kredi Kartı
- İş Bankası Maksimum Kart
- Akbank Axess Free
- TEB Sade Kart
- Garanti Bankası Bonus Flexi
- Maksimum Aidatsız Kredi Kartı
- Finansbank Fix Kart
- İNG Bank Pegasus Plus Kart
- HSBC Concept Kart
- Odebank Bank’O Card
Kredi Kartı Aidatı Ödemesi
Kredi kartı aidatı ödemesi olarak bilmeniz gereken tek şey; aidatı kredi kartınızla alışveriş yapıyormuş gibi kesip, iadesini de tekrar kredi kartınıza bakiye olarak aktarmaktadır.
Herhangi bir nakit olarak almanız mümkün değildir.
Kredi Kartı Aidatı Peşin Mi Alınıyor?
Kredi kartı aidatı peşin mi alınıyor? Kredi kartı aidatı kredi kartınızla harcama yapıyormuş gibi sizden tek seferde kesilmektedir. Kredi kartı aidatı geri alma konusunda, iadesini istediğinizde de tek seferde kredi kartınıza otomatik olarak geri yansımaktadır.
Kredi Kartı Aidatı Resmi Gazete
Kredi kartı aidatı resmi gazete yayınlanmasının ardından iade talebi açan bütün müşteriler geri alabilmektedir.
Kredi Kartı Aidatı Sorgulama
Kredi kartı aidatı sorgulama işleminiz, aylık harcamalarınızı gördüğünüz ekstreden takip edebilirsiniz.
Kredi Kartı Aidatı Şikayet
Kredi kart aidatı şikayet etmek yerine kredi kartı aidatı geri alma talebi oluşturmanız halinde geri iadesi yapılacaktır.
Kredi Kartı Aidatı Ücreti Ne Zaman Kesilir?
Kredi kartı aidatı ücreti ne zaman kesilir? Kredi kartı aidatı kredi kartınızı kullandıktan 12 ay sonrasında kesilir. Hesap ekstresinden kesilip kesilmediğinin takibini yapabilirsiniz.
Kredi Kartı Aidatı Veriliyor Mu?
Kredi kartı aidatı veriliyor mu? Kredi kartı aidatı bazı kartlar için verilmektedir. Ancak geri almak için talep ettiğinizde size geri iade edilmektedir.
Kredi Kartı Aidatı Yargıtay Kararı
Kredi kartı aidatı yargıtay kararı olarak açıklanan karar; “Kredi kartlarının yıllık kart kullanım ücreti talebi edildikten sonra iade edilmesinin” kararını vermiştir.
Kredi kartı aidatı geri alma talebi oluşturan her müşteriye, kesilen yıllık kart ücretinin iade edileceği de belirtilmiştir.