Devlet Yardımları

İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır Şartları Nelerdir?

İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır Şartları Nelerdir? İşten çıkarılma gibi durumlarda sigortalı çalışan insanlar için işsiz kalacağı süreç göz önünde bulundurularak işsizlik maaşı verilir. İnsanların kafasında yer alan bir diğer düşünce ben gerekli şartları yerine getirebiliyor muyum? işsizlik maaşı nasıl alabilirim? Gibi sorunlar yer almaktadır. Bu soruların cevabı işte.

İşsizlik Maaşı Hesapla

İşsizlik maaşı hesaplama insanların kafasında yer alan başlıca sorudur. Acaba işsiz kalırsam ne kadar alırım bana yeter gibi sorularla kafanızda yer tutuyorsa bunu SGK ve internet üzerinde bu hesabı yapan sitelere işten çıkmadan önceki son dört aydaki brüt maaşınız ve son üç yılı kapsayan toplam prim gününüzü yazarak kolayca yapabilir ve ne kadar maaş alacağınızı bulabilirsiniz.

İşsizlik Maaşı Başvurusu

İşsizlik maaşı insanlar için bir güvence olmakla birlikte herkes nasıl yapılacağını merak etmektedir. İşsiz kaldıysanız ve işsizlik maaşı almak istiyorsanız İŞKUR’a gitmeniz yeterli olmaktadır.

İŞKUR a devlet tarafından işsizler için bir ödenek ayırtılmıştır. Dikkat etmeniz gereken işsizlik başvurusu yapmanız için gereken şartları sağlayıp sağlamadığınızdır. Ondan sonraki süreçte İŞKUR’da bulunan danışmanlar size yardımcı olacaktır.

Engelli Maaşı Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir?

İşsizlik Maaşı Ne Kadar

İşsizlik maaşı ne kadar 2021 yılında brüt maaşı 3000 TL olan bir çalışanın 1191 TL, brüt ücreti 3500 TL olan bir çalışanın 1389 TL, brüt ücreti 4000 TL olan çalışan 1588 TL, brüt ücret 4500 TL olan 1786 TL, brüt ücreti 5000 TL olan 1985 TL, brüt ücreti 5500 TL ve üstü olan çalışanlar ise 2031 TL işsizlik maaşı alabilir.

İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır Şartları Nelerdir?

İşsizlik Maaşı Kaç Ay Alınıyor

İşsizlik maaşı kaç ay alınıyor sorusunun cevabı net olarak 3 farklı cevap verilir. Bu cevaplar sigorta prim gün sayısına göre değişmektedir.

  • 600 gün sigortalı olarak çalışan ve işsizlik sigortası primi ödenmiş olan sigortalı çalışan 180 gün işsizlik maaşı alabilir.
  • 900 gün sigortalı olarak çalışan ve işsizlik sigortası primi ödenmiş olan sigortalı çalışan 240 gün işsizlik maaşı alabilir.
  • 1080 gün sigortalı olarak çalışan ve işsizlik sigortası primi ödenmiş olan sigortalı çalışan 300 gün işsizlik maaşı alabilir.

NOT: İşsizlik maaşı damga vergisi hariç hiçbir vergi ve kesintiye tabi değildir.

İşsizlik Maaşı Şartları

İşsizlik maaşı şartları için belirli prosedürler mevcuttur. Bu şartları yerine getirenler prim gün ve işsizlik prim ödenmişse işsizlik maaşı alabilir.

  • Çalıştığınız yerde kendi isteğiniz ve kusurunuz dışında işten çıkarılmanız durumunda
  • İşten çıkarıldığınız andan önceki 120 gün hizmet akdine tabi olunması
  • İşten çıkarılmadan önceki 3 yıl içerisinde en az 600 gün sigortalı olarak çalışmış olmanız ve işsizlik primi ödenmiş olması gerekmektedir
  • İşten çıkarıldığınız tarihten sonraki 30 gün içerisinde İŞKUR‘a şahsen ya da internet üzerinden başvurmanız gerekmektedir.

İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır

İşsizlik maaşı nasıl alınır? Sorusu bu süreci yaşayan insanların aradığı merak ettiği bir konu olmuştur. İşsizlik maaşınız süreci tamamlanıp onaylandıktan sonra PTT ye sizin adınıza yatar ve siz de ortan kimliğinizle alabilirsiniz.

İşsizlik Maaşı Kaç Ay Ödenir

İşsizlik maaşı kaç ay ödenir? Sorusu ve ben ne kadar süre işsizlik maaşı alırım sorusunun cevabı şu şekilde olmaktadır. 600 gün primi olan işsizler 180 gün yani 6 ay işsizlik maaşı almaktadır. 900 gün primi olanlar ise 240 gün yani 8 ay almaktadır. 1080 gün primi olanlar ise 10 ay yani 300 gün işsizlik maaşından faydalanmaktadır.

İşsizlik Maaşını Kimler Alabilir

İşsizlik maaşını kimler alabilir? Bende bu maaştan faydalanabilir miyim diyenler için işte detaylar. Çalıştığı yerden çıkarılmadan önce en az 120 gün priminin kesintisiz yatması lazım olan il maddedir. Bu maddeden sonra son 3 yıl için 600 gün prim olması şarttır. Bu şartlar sizde varsa sizde bu primden faydalanabilirsiniz.

İşsizlik Maaşı Sorgulama

İşsizlik sorgulama nasıl yaparım sorusunun cevabı işte detaylarımız. Bu sonucu öğrenmek için E-Devlet şifresine sahip olmanız yeterlidir. E-Devlet üzerinden girip hemen bakabilirsiniz.

İşsizlik Maaşı Hakedişi

İşsizlik maaşı hakedişi olması için çalıştığınız yerden çıkarılmadan önceki 120 gün mutlaka prim ödenmiş olması gerekir ve son 3 yıl içerisinde 600 gün prim ve işsizlik primi ödenmiş olması gerekmektedir. Aksi takdirde işsizlik maaşı hakedişi olarak hiç hak talep edemezsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat